Wie wordt MeesterBakker?

dinsdag, 5 juni, 2012 - 16:48

De drie finalisten van De MeesterBakker – Ellen, Nancy en Jurgen – maken zich klaar voor de grote ontknoping in de laatste aflevering op woensdag 6 juni 2012 om 20.45. Een onverwachte proef op het thuisfront bepaalt wie van de drie op de valreep de allerlaatste proef misloopt. Want slechts twee bakkers mogen alles uit de kast halen in een groots dessertenbuffet

Wanneer Rani bij elk van de finalisten onverwacht aan de voordeur staat, krijgen ze niet veel tijd om na te denken. De mand die de presentatrice bij zich draagt bevat alle ingrediënten die de kandidaten mogen gebruiken in deze opdracht. Drie uur tijd krijgen Ellen, Nancy en Jurgen om eender wat te maken met de inhoud van de mand. Een blik in een kookboek werpen mag natuurlijk, maar die gaat ten koste van waardevolle baktijd. 

Als bij wonder kiezen zowel Nancy als Ellen voor een aardbeienbavarois, maar is het vooral Ellen die sukkelt met haar organisatie. Jurgen trekt alle registers open met een chocoladebiscuit van bretoens zanddeeg, opgevuld met chocolademousse en frambozen en afgewerkt met macarons. Het resultaat van de drie bakkers wordt nauwkeurig bestudeerd door Bernard en Sofie. Er hangt immers veel van af want één van de kandidaten haalt het ultieme finaleduel niet. 

Twee kandidaten staan vervolgens lijnrecht tegenover mekaar in een smakelijk bakduel. Ze krijgen de opdracht een chocoladebuffet te maken. Deze keer zullen niet alleen Bernard, Sofie en Rani ervan proeven, maar ook alle thuisbakkers die de voorbije weken meegestreden hebben, mogen aanschuiven en hun feedback geven… Toch zijn het professionals Sofie en Bernard die de knoop uiteindelijk doorhakken: wie wordt MeesterBakker?