Wie zijn de Nederlandse topchefs Robert Kranenborg en Herman den Blijker uit The Taste?

donderdag, 31 oktober, 2013 - 15:52

De Belgische topchefs Gert De Mangeleer en Wout Bru, die hoeven we natuurlijk niet meer aan jullie voor te stellen! In The Taste maken we ook kennis met twee Nederlandse topchefs: Herman den Blijker en Robert Kranenborg. Maar wie zijn die sympathieke noorderburen juist, en kijken ze altijd zo kwaad? 

Herman den Blijker 

Na heel wat opleidingen in de Ardèche en Parijs, nam Herman den Blijker een vliegende start met een eigen restaurant. Hierna stampte den Blijker een heus horeca-imperium uit de grond. Momenteel is hij chef van Las Palmas in Rotterdam en presenteert hij verschillende Nederlandse televisieprogramma’s zoals Hermans Helden, Herrie in het Hotel en Herrie Gezocht. 

Robert Kranenborg  

Robert Kranenborg volgde heel wat culinaire praktijkopleidingen in Nederland en Frankrijk. Na heel wat omzwervingen in België en Frankrijk, kookt Kranenborg weer in Nederland. Hij was ook chef in het tweesterrenrestaurant La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam. Naast culinair auteur en tv-werk in Topchef, opent hij dit jaar een eigen restaurant in Hilversum. Hij is momenteel ook actief als zelfstandig culinair consultant en was onlangs nog te zien in Expeditie Robinson op de Nederlandse televisie. 

En zoals je ziet, ze kijken dus niet altijd kwaad! ;-)

The Taste, vanaf donderdag 31 oktober, om 20.35 bij VTM.