Willy Sommers kookt voor het eerst in ‘De Keuken van Sofie’

donderdag, 3 december, 2015 - 18:00

Maandag vertelt Willy dat hij van kleins af aan verzot is op blinde vinken. Zijn moeder maakte het geregeld klaar. Wanneer hij proeft van onze zelfgemaakte blinde vinken met patatjes, boontjes en ajuinbiersaus, waant hij zich meteen weer 40 jaar jonger…

Dinsdag kom ik te weten dat Willy geen kaas lust en dat hij pasta’s vaak te flauw van smaak vindt. Ik trakteer hem op een pittige gegratineerde penne all'arrabbiata. Om Willy in de juiste stemming te brengen, maken we een Bloody Mary cocktail, want hij is verzot op tomatensap.

Woensdag staat er een herfstige tomatenpompoensoep met kippenballetjes en een boterham met omelet op het menu . Willy eet voor én na ieder optreden een bord soep. Hij treedt 200 keer per jaar op, dus reken het aantal liters soep maar uit…

 

 

Ook de internationale keuken is hem niet vreemd, want op donderdag maken we een Japanse saignant gebakken teriyaki steak met gebakken rijst. Stap voor stap ontpopt Willy zich tot een echte keukenprins ;-)

We zetten het weekend in met chocolade tompoes en vanille-kirsch truffels. Kirsch doet hem aan skiën denken, vooral après-skiën… het water komt hem al in de mond te staan als hij nog maar aan de zoetigheden denkt. Het leven kan toch mooi zijn!

 

Heel veel kijk- en kookplezier,

X Sofie

 

Maandag: Blinde vinken met patatjes, boontjes en ajuinbiersaus

Dinsdag: gegratineerde penne all’arrabiata & bloody mary

Woensdag: Tomatenpompoensoep met kippenballetjes en omelet op boterham

Donderdag: Teriyaki steak met gebakken rijst

Vrijdag: chocolade tompoes en vanille-kirsch truffels