Win een fles Grand Marnier Paris Limited Edition

maandag, 10 december, 2012 - 16:18

Wij gaan terug naar de wieg van het success van Grand Marnier, het begin van de 20ste eeuw en de essentiële plekken van het Parijse uitgaansleven, naar de Ritz. In 1827 richt Jean-Baptiste Lapostolle in Neauphle-le-Château, een klein dorp ten westen van Parijs, de distilleerderij Grand Marnier op. Deze verwerft al snel bekendheid door haar vruchtenlikeurs.

GRAND MARNIER®, een likeur, gemaakt van een mengsel van cognac, gedistilleerde essence van gedroogde sinaasappelschillen en andere toevoegingen, werd in 1880 ontwikkeld door Alexandre Marnier-Lapostolle. De naam van de drank is bedacht door de beroemde Zwitserse hotelier César Ritz, de –toenmalige- eigenaar van het prestigieuze luxehotel van de place Vendôme. De oorspronkelijke naam die Marnier zelf voor de drank bedacht had, was Curaçao Marnier. César Ritz kwam op de naam “GRAND MARNIER®” toen hij de drank van Marnier kreeg te proeven. Ritz raadt aan om “een Grote likeur een Grote naam” te geven en legt zo zijn Parijse afkomst vast.

De gedroogde sinaasappelschillen komen van te vroeg geplukte sinaasappelen van het eiland Curaçao. Deze sinaasappelen zijn bitter van smaak. De schillen worden in alcohol geweekt. Zo wordt de bittere sinaasappelsmaak aan de Grand marnier gegeven. Dankzij de gedurfde combinatie van exotische bittere sinaasappel uit de Caraïben en edele cognac uit Charentes wordt de likeur al snel bekend als een uitzonderlijke sterkedrank.

Win dankzij Grand Marnier en VTM Koken hier jouw exemplaar, samen met 2 unieke cocktailglazen.