Winnaar de Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:10

Biografie Johan Engelen

Geboren op 18.10.1961 te Lommel

Op 5 jarige leeftijd verhuisd naar Hasselt en daarna naar Zoutleeuw toen ik 16 werd.

In Sint Truiden mijn middelbare studies afgewerkt aan het Sint Trudo Instituut in de Economische afdeling.

Daarna heb ik volgende studie afgewerkt : Industrieel Ingenieur Elektro Mechanica aan het toenmalige KIHL (Katholieke Industriële Hogeschool Limburg) gelegen op de Universitaire Campus te Diepenbeek.

Na mijn studies ben ik onmiddellijk het leger ingegaan als dienstplichtige en 13 maanden later afgezwaaid als onderluitenant (KRO) bij de luchtmacht.

Ik heb toen onmiddellijk werk gevonden bij een firma in het Brusselse waar ik o.a. verantwoordelijk was voor het realiseren van kwaliteitscontroles met behulp van digitale camera's en specifiek geprogrammeerde beeldverwerkingssoftware voor diverse klanten in België.

Volgend jaar ben ik 25 jarig getrouwd met Lutgarde en we hebben twee dochters, Sarah is 20 en Eveline is 18.

Na tien jaar professionele carrière had ik het zowat bekeken en vooral voor de fileproblematiek 's morgens en 's avonds ben ik eerder toevallig terecht gekomen bij mijn huidige werkgever in Tienen op amper 15 minuten van thuis. Ik heb toen de gelegenheid gehad om nog wat bijkomende studies te doen en heb zo nog een Master in Logistics, een Postgraduaat in de Veiligheidskunde en Milieucoördinatie behaald. Ik ben er nu verantwoordelijk voor de Logistieke afdeling, Facilities, Veiligheid en Milieu en heb hiervoor ongeveer 25 mensen in die afdelingen die voor mij werken.

Als hobby kook ik uiteraard graag maar ik ben ook op andere vlakken bezig met o.a. met beelden in klei waar ik een aantal jaren kunstacademie voor heb gevolgd in avondlessen. Ook steenkappen doe ik graag als ontspanning en meer in het bijzonder letters kappen in steen.

Drie jaar geleden heb ik bij ons in het dorp een kookclubje opgericht voor mannen : De Gastrosexuelen. 

Winnend menu: