World Class Competition

Belgische finalisten World Class Competition
dinsdag, 7 mei, 2013 - 13:41

Om te bepalen wie België mocht vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van World Class in Madrid op 28 en 29 mei werden gisteren 7 Belgische barmannen onderworpen aan een preselectie die bestond uit 3 onderdelen. De eerste opdracht was een schriftelijke test waarbij ze aan de hand van een vragenlijst, over de geschiedenis en de technische kenmerken van Don Julio, Ketel One, Grand Marnier, Talisker, Singleton en Cardhu, hun kennis moesten bewijzen. Bij de test hoorde ook een blind tasting waarbij ze de aroma’s van enkele producten moesten raden binnen een bepaalde tijd.Tijdens de tweede test moesten de 7 barmannen de jury een eerste keer proberen te overtuigen aan de hand van twee eigen creaties in de stijl City Glamour. De jury bestond voor de gelegenheid uit culinair recensent Willem Asaert, Belgisch World Class laureaat 2011 en 2012 Olivier Jacobs, distillery ambassador van Ketel One vodka Dennis Tamse en presentatrice en communicatieadviseur Gerty Christoffels.

Ook in de derdre proef moesten de barmannen 2 cocktail creaties crëeren, voor de eerste cocktail moesten ze  één voor één hun ingrediënten gaan verzamelen in een secret store. De moeilijkheid hierbij was dat ze alle ingrediënten die ze meenamen ook daadwerkelijk moesten gebruiken in hun cocktail. De tweede cocktail die ze moesten maken was een classic cocktail die ze blindelings moesten trekken uit een aantal steekkaarten. Deze twee cocktails kenden ze dus nog niet op voorhand, wat de derde proef spannender en stressvoller maakte.De 7 barmannen die het beste van zichzelf gaven waren: Jef Berben (El Jéfés Cocktails), Dieter van Roy (Josephine's), Jan Van Ongevalle (bar mascotte), Carl Van Droogenbroeck (Cocktails at Nine), Jim Geurts (J.J.J. Bar), Dries Botty (L'Apereau) en Steve Okhuysen (Old Fashioned).

Carl Van Droogenbroeck van Cocktails at Nine wist het meeste indruk te maken op de jury en kwam als winnaar uit de bus. Hij overtuigde de jury met een cocktail die hij ‘Don’s Resurrection’ doopte. Zijn creatie bestond uit Don Julio Reposado Tequila, Talisker whisky, Vermouth del Professore, absinthe en Old Time bitters, look en rook van rozemarijn en tijm. Tweede werd Dries Botty van L'Apereau en Dries van Roy van Josephine's sloot de top drie af.