Wout Bru krijgt deze zomer gezelschap van Kenny Bernaerts in MasterChef

dinsdag, 15 mei, 2012 - 12:57

Topchef Wout Bru zal 36 Vlaamse personalities wegwijs maken in de MasterChef-keuken. Dit jaar wordt hij daarbij bijgestaan door een nieuw gezicht in de televisiewereld: Kenny Bernaerts.

Een groentje in de televisiewereld, maar helemaal niet in de culinaire. Kenny Bernaerts (31) uit Mechelen is sinds 2008 aan het werk in één van de hoogst aangeschreven restaurants van België, het tweesterrenrestaurant Sea Grill in Brussel van Yves Mattagne. Eerst als sous-chef, maar sinds 3 jaar als creative chef. Samen met Yves Mattagne ontwikkelt hij nieuwe recepturen voor verschillende restaurants en hotelketens en zijn ze op verschillende festivals aanwezig.

Kenny genoot zijn opleiding aan de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Na zijn studies ging hij aan de slag in restaurant Folliez in Mechelen. Een aantal jaar later trok Kenny het Kanaal over en ging hij in Londen aan de slag in de keuken van topchefs Gordon Ramsay en Michel Roux. Blijven leren en evolueren is het motto van deze kok.

Voor de kandidaten ziet Kenny Bernaerts het MasterChef-avontuur eveneens als een leerproces. “Feran Adria zei ooit: leren koken is zoals talen leren. Er zijn zo veel talen dat je ze nooit allemaal kunt leren. Dat is hetzelfde met koken. Er zijn zo veel verschillende kooktechnieken dat het leerproces nooit stopt. Je kan blijven inspireren. Ik sluit me daar volledig bij aan”, vertelt Kenny. Maar zelf leert hij ook uit MasterChef: “Het is echt fijn om mijn expertise eens op een totaal andere manier te kunnen gebruiken.”