Zou jij een stukje ponyvlees eten, zoals Kaatje?

Zou jij een stukje ponyvlees eten?
vrijdag, 24 februari, 2012 - 15:37

Maar toen actrice Sarah Van Geel deze week vertelde dat ze graag een stukje ponyvlees eet, reageerde Vlaanderen verbaasd. "Ik eet graag een goed stukje vlees en dat mag wel eens een pony zijn", klonk het. Een krant van De Persgroep ging op onderzoek en ontdekte dat er slechts één restaurant in Vlaanderen is dat ponyvlees verkoopt: restaurant Piétrain in Antwerpen. "Aanvankelijk verkocht het voor geen meter. Het vlees stond dan ook gewoon als pony op de menukaart en dat bleek voor de meeste klanten een te hoge psychologische drempel. Tot een van de weinige klanten die het wel had aangedurfd ons de naamsverandering 'grasbuikje' influisterde, omdat de buik van een pony door zijn korte pootjes vaak in het gras hangt. Wel, sinds grasbuikje op de kaart staat en alle verwijzing naar pony werd geschrapt, is het een van de populairste gerechten hier. Het is de perfecte kruising tussen de entrecote van een rund en de filet van een paard. Niet zo pezig als het eerste en met meer beet dan het tweede. Ook de smaak is net iets krachtiger. Maar wie rund lust, lust pony."