Glutenvrije crumble met blauwe bessen en ananas, limoen-gemberlimonade en dadelhapjes

Ingrediënten

voor de crumble

voor de limonade

voor de snack

Een crumble eten is voor Eva een probleem. Sofie maakt de crumble glutenvrij en zonder ei en zonder lactose. Als extraatje maken ze zelf limonade en maken ze een extra tussendoorhapje van dadels.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Glutenvrij
Dessert

Bereiding

  1. Voor de crumble: Zorg dat de kokosolie (of kokosvet) uit de koelkast komt en opgesteven is. Voeg het amandelpoeder, zeezout, rijstmeel, fijngehakte hazelnoten, kokosbloesemsuiker, gezouten pindanoten bij de stijve kokosolie. Meng alles onder elkaar tot een zanderige structuur. Tip: heb je over? Vries het dan in.

  2. Schil de ananas en snij hem in stukken. Bak de ananas op in kokosolie. Voeg het merg van een in twee gesneden vanillestok toe. Bak ook de vanillestok even mee aan.

  3. Kruid met kardemompoeder en voeg twee eetlepels agavesiroop toe. Bak de blauwe besjes mee aan.

  4. Haal de vanillestok uit het fruit. Neem een ovenschotel en vul hem voor de helft met het fruit. 

  5. Bedek het fruit met de crumble. Druk goed aan. Zet het 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden celcius.

  6. Maak nu de limonade. Doe de fijngeraspte gember in een kookpotje. Breng aan de kook met het limoensap en de agavesiroop. Laat twee minuten koken. Haal de siroop van het vuur. Zeef eventueel en laat het afkoelen.  

  7. Extra tip: je kan zelf leuke ijsblokjes maken: doe limoensap, honing, water en wat verse munt in een ijsblokjesvorm en vries in.

  8. Vul je glas met wat ijsblokjes, wat spuitwater en een lepel siroop. Werk af met een schijfje limoen en een takje munt.

  9. Voor de on-the-go-snack: doe de dadels in een cutter en cutter ze fijn.

  10. Doe hier het sesam- en het chiazaad bij.

  11. Doe er dan de gemalen cacaonibs bij. Je vindt dit normaal bij de biowinkel.

  12. Cutter nog even kort. Niet stevig genoeg? Voeg nog banaan of dadels toe. Rol ze tot balletjes. Bewaar ze in de koelkast.

0

Nog geen stemmen