Negerzoenen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Klop de eiwitten hard op met de suiker en voeg er op het eind de maïzena aan toe.

  2. Doe een bodempje melk in het stoomschaaltje, spuit het eiwit erbovenop en stoom gedurende 1 minuut op 70° C.

  3. Voor wie geen stoomoven heeft: Spuit het eiwit op een stukje bakpapier, en gaar ze enkele minuutjes in een stoomkoker, of in een kookpot waar je een bodempje water in laat koken, en een stoommandje met de eiwitten in opzet, een minuut of twee.

  4. Smelt de chocolade au bain marie tot 38° C.

  5. Snijd kleine rondjes uit het zanddeeg en bak zandkoekjes, ongeveer 20 minuten op 180° C.

  6. Schik het schuimpje op een koekje en giet er chocolade overheen.

  7. Bewaar de negerzoenen koud en serveer.

0

Nog geen stemmen