Salade van witte bonen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Caloriearm
Vegetarisch
Salade

Bereiding

  1. Laat de bonen een nacht weken in water. (Je kan ze ook meteen koken maar dan is de kooktijd langer en hebben ze meer de neiging uit elkaar te vallen in puree).

  2. Kook ze samen met de geplette looktenen, de Provençaalse kruiden in ruim gezouten water gaar.

  3. Maak een vinaigrette van de mosterd, wijnazijn en de olijfolie , PH zwarte peper en het sjalotje. Eventueel een beetje look. Meng onder de nog warme bonen. Zet koud weg.

  4. Snij de pijpajuin schuin fijn (ook het groen) en meng onder de bonen.

  5. Ontvel en ontpit de tomaten, snij in blokjes en meng onder de bonen.

  6. Hak de platte peterselie, basilicum en koriander fijn en meng alles onder de bonen.

  7. Serveer met een lekker stuk brood.

0
Nog geen stemmen

Een tafel in de zon

Recepten
Petra Vandewouer
Fotografie

Heikki Verdurme
Uitgeverij

Lannoo en vtmBooks
ISBN
9789020905045