Basistip: zo bak je een perfect stukje rosbief
Rosbief...of het nu Kerstmis is of een doordeweekse dag: met rosbief is het altijd feest. Maar hoe bak je dat stukje vlees nu perfect?
Belangrijk is dat rosbief nog wat rosé is. Anders wordt het veel droog. Lekker rosé en sappig is dus de boodschap!
En voor de rest?
- Haal je vlees minstens een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Zo komt het mooi op kamertemperatuur.
- Schroei het vlees eerst aan in een hete pan met bruisende boter. Kleur het rondom aan.
- Reken 20 à 30 minuten op 180 graden Celsius per kilo vlees. Een stuk van 2 kg moet dus al gauw 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Heb je een vleesthermometer? Dan moet de kerntemperatuur 43 à 48°C graden zijn, afhankelijk van de bakwijze.
- Laat het nadien 10 à 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Zoek je nog een leuk recept? Neem hier zeker een kijkje.