Feest uit de voorraadkast

Feest uit de voorraadkast

Slim inkopen scheelt veel tijd. Met deze 5 basisingrediënten uit de voorraadkast krijg je een snel en feestelijk effect. 

Zout, Maldon, Fleur de Sel, Himalayzout... er zijn zoveel heerlijke variëteiten. Het is dé smaakmaker om à la minute je gerecht feestelijk af te werken.

Breng enkele potjes zout mee van op vakantie om tijdens de kerstdagen van te genieten of kijk eens rond in delicatessenzaken of in culinaire webshops naar varianten met bv saffraan of morilles. 

Maak je eigen kruidenzout met verse kruiden uit de tuin. Zoals salie met citroenzeste, of rozemarijn en sinaaszeste. Zet ze op tafel bij de BBQ of gourmetavond. 

Olie, onmisbaar in de goede keuken. Van de puurste olijfolie, hazelnotenolie tot geinfuseerde aromatische olie. Je kan ze nu in volle overvloed vinden in de supermarkten en gespecialiseerde winkels. 

 Tip: koop kleine flesjes van de beste kwaliteit, dat is de beste investering. Bewaar deze schatten op een koele, donkere plaats. 

Azijn, voor een dressing maar ook om je gerecht op het laatste moment net dat tikkeltje zuur te geven. Ook hier ga je best voor kleine flesjes van de beste kwaliteit. 

Mosterd kan je gemakkelijk zelf maken in allerlei smaken bv met bier, wijn, kruiden, specerijen. Smaakmaker bij kaas, vleesgerechten en om je saus net die persoonlijke toets te geven. Kijk eens rond in de supermarkt en delicatessenzaken naar de feestedities.

Eens geopend best in de koelkast bewaren! 

Donkere chocolade van bv 70% cacao - uit het vuistje, in een dessert. Experimenteer ook eens door bv een beetje chocolade te raspen boven wildgerechten. Je zal versteld staan hoe lekker dat is!