Hoe gaar je groenten in de magnetron?
De magnetron is een handig en effectief hulpmiddel om groenten te garen. Het gaat snel waardoor de vitamines en de smaak goed bewaard worden. Het enige nadeel aan het garen van groenten in de magnetron is dat het lastiger is om de gaartijd te controleren.
Enkele handige tips:
- Snij de groenten in gelijke stukken zodat ze alleen gelijkmatig gaar worden.
- Roer er wat olie , water of boter door om te voorkomen dat ze gaan uitdrogen.
- Leg ze naast elkaar of stapel ze losjes zodat ze gelijkmatig aan de microgolven blootgesteld zijn.
- Dek het geheel af met plasticfolie of een deksel, maar zorg wel voor verluchting. Prik dus gaatjes of zet het bord/deksel scheef.
- Kook de groenten op de hoogste stand, dat versnelt de verhitting en ook de gaartijd.
- Gebruik als het kan een draaischijf en stop elke paar minuten om er even door te roeren. Zo gaat alles gelijkmatig garen.
- Wees voorzichtig bij het wegnemen van de folie of het deksel, er ontstaat hete stoom waar je je fel aan kan verbranden.