Hoe maak ik pistolets met een ei?

Vorige week kwamen we deze leuke foto tegen ergens online, en postten we hem op onze Facebook-pagina. Superidee toch voor op een feestelijke zondagsbrunch, of gewoon voor wie zijn tafelgasten eens wil verrassen met een creatief ontbijt. Een beetje terecht kwam de opmerking van een van onze Facebook-vrienden dat ze ook wel graag het recept hiervoor zouden willen hebben.

 U vraagt, wij draaien! En zo gingen we voorbije zondag zelf aan de slag met de verse pistoletjes van onze bakker. En ja hoor: het lukte erg goed, en we geven jullie dan ook graag het recept mee. De pistoletjes werden natuurlijk wel héél krokant, dus eigenlijk is dit recept ideaal om te maken met dagoude pistolets die niet meer zo krokant zijn.

Pistolets met een ei

  • 4 pistolets
  • 4 eieren
  • Verse kruiden zoals bieslook, peterselie
  • Zwarte peper van de molen, zout en cayennepeper (als je dat wilt)

Verwarm de oven voor op 180° C. Snij het hoedje van de pistolet af met een gekarteld mes. Hol de pistolets uit met je handen. Als er kleine gaatjes onderaan in de pistolets zijn, neem je een klein stukje van het deeg dat je eruit gehaald hebt, rol je dat tot een stevig bolletje, en druk je dat goed aan in het gaatje.

Snij de kruiden heel fijn.

Breek de eitjes voorzichtig in de pistolets (doe dit pas vlak voor je ze in de oven zet) zorg ervoor dat de dooiers heel blijven. Overstrooi met peper, zout (zorg ervoor dat er geen zout op de dooier komt) en kruiden en zet op een bakplaat met bakpapiertje op. Zet 12 à 15 minuten in de oven, totdat het eiwit mooi gestold is, maar de dooier nog wat vochtig.

Topontbijt om mee uit te pakken!