Lam is eenvoudig en lekker en daarom geschikt voor dagelijks gebruik, laat je inspireren op deze met lam gevulde pagina
lekker. makkelijk. fun.
Weinig tijd, zin in iets exotisch, op zoek naar een uitdaging, een familiediner of gewoon zin in een hapje? Lamsvlees past altijd! Voor elke gelegenheid vind je wel een stukje lam.
Lam is niet alleen lekker. Het is ook pure fun. Van de nek over de schouder, de rug tot het been, je kan met elk deel een verrassend lekker gerechtje maken. Wat dacht je van gemarineerde lamsschouder, lamsgebraad met tapenade of een lamssteak met zuiderse salsa?
Angst om het te bereiden is voor niets nodig. Zorg alleen dat je het vlees nog wat rosé serveert. Het zal de smaak alleen maar ten goede komen.
De smaak te pakken? Probeer dan zeker één van onderstaande gerechtjes en laat je helemaal inpakken door lekker lam.
Beschrijving van ingrediënten en recepten
Lamsgebraad met tapenade en lente-ui
Gebraad staat garant voor maaltijd vol sfeer en gezelligheid. Kerstomaatjes, olijventapenade en rozemarijn geven dit lamsgebraad een heerlijk zuiderse toets.
meer info LAM websiteLamsschouder gevuld met pancette salie en gekonfijte sjalot
Lamsschouder is één van onze favoriete delen van het lam. Gaar het traag in de oven voor de perfecte bakwijze. De saus met sjalot en witte wijn geven het gerecht zijn heerlijke aroma's.
meer info LAM websiteLamstagliata la florentine
Deze lamstagliata brengt je helemaal in de Italiaanse sfeer. Parmezaanse kaas, balsamicorème en de jonge spinazie, meer heb je niet nodig om een zalige salade te maken.
meer info LAM websiteGegrilde lamssteak met pikante mangosalsa
Waarom altijd rundssteak eten? Grill eens een lekker stukje lamsbiefstuk. De mango en passievrucht geven het gerecht een heerlijke zuiderse toets. Ideaal voor op de barbecue tijdens een zonnige zomeravond.
meer info LAM websiteCrostinis met avocado en gekruid lam
Komijn en koriander geven de lamsreepjes een pittig aroma. Een stukje ciabatta, de smeuïge avocado en het gekruide lam, wat een topcombinatie. Perfect om je avond mee te starten!
meer info LAM websiteLamsbrochettes met kruiden en tabouleh met druiven
Op de barbecue, in de pan of op de grill, met een sateetje scoor je altijd. Serveer ze als hapje uit het vuistje of met een lekker couscoussalade.
meer info LAM websiteGriekse linzensalade met lamsfilet
Hou het lekker gezond en verras met deze linzensalade met lamsfilet. Restjes over? Neem ze mee als lunch naar het werk.
meer info LAM websiteGevulde groenten met lamsgehakt
Opgevuld smaakt lekker. Paprika's, aubergines of courgettes, vul ze op met lamsgehakt en ze smaken nog beter!
meer info LAM websiteGegrilde lamsribbetjes met chimichurri-salsa
Chimichurri is ongetwijfeld de nationale saus van Argentinië. Geen nood, het is helemaal niet moeilijk te maken. In combinatie met lamsribbetjes vormt het zeker een feestmaal!
meer info LAM websiteLamsboutsneden met geitenkaas en gekonfijte tomaten
Deze lamsboutsneden met geitenkaas en gekonfijte tomaten geven je een instant vakantiegevoel. Zomerweer? Vergeet dan de grilpan en bak ze op de barbecue. Heerlijk!
meer info LAM websiteQuesadillas met lam en cheddar
Quesadilla's zijn een Mexicaanse specialiteit. Eenvoudig te maken en lekker op te vullen.
Wraps met lamsvlees en guacamole
Opgerold smaakt lekker. Vul een wrap met lamsvlees en guacamole, een zalige combinatie.
Krokante hapjes met geitenkaas
Aperitiefmomentje gepland? Dan heb je hapjes nodig. Deze krokante bladerdeeghapjes zijn snel klaar. Goed idee?
Gezonde wok met lam en sesam
Wokken is gezond en snel klaar. Ideaal na een drukke werkdag.
Marokkaanse salade met sinaasappel en munt
Met een salade zit je altijd goed. Als lunch of avondmaal, gezond en lekker!
Lamscurry Ceylon met kokos
Een curry is typisch voor Zuid-Azië. Pittig, gekruid en zalig lekker.
Gevulde champignons
Dit is een heerlijk eenvoudig gerechtje. Ga je voor grote paddenstoelen, dan kun je het opgevuld lekkers serveren met een salade. Ook een leuk idee is om kleine paddenstoelen te kiezen en dit als aperitiefhapje op te dienen.
Gratin van penne met lam
Een ovenschotel is altijd een succes. Zeker als het op tafel komt met een knapperig korstje.
Panzanella met lam
Een lekker stukje lamsvlees, knapperige groentjes en heerlijke Italiaanse smaken. Moet je proberen!
Keizerlijke pilav met lam
Pilav of pilaf is een rijstgerecht dat stamt uit het Midden-Oosten. Het is gelijkaardig aan de Italiaanse risotto qua bereiding. Je brengt het op smaak met wat je zelf wil.
Griekse risoni met lam
Risoni is een soort van Griekse pasta. Ideaal voor uitgebreide pastaschotels om samen van te smullen.
Gestoofde lamsschenkel met gremolata van sinaasappel
Lamsschenkels behoren tot onze favoriete stukjes van het lam. Gaar ze traag en werk af met een frisse gremolata.
Risotto met gorgonzola en lam
Risotto is een Italiaanse klassieker. Bereid dit nooit vooraf. Dit gerecht eet je namelijk onmiddelijk na de bereiding. Tip: vervang de Gorgonzola eventueel door Parmezaanse kaas.
Lam "Bo Bun"
Bo Bun is een Aziatisch noedelgerecht. Tip: voor een feestelijke toets kan je lamsnems toevoegen.
Lamscarré in peterseliekorst
Lamscarré of lamskoteletjes, het is het meest bekende stuk van het lam. En ook één van onze favorieten. Wrijf ze in met mosterd en een korst van peterselie. Een feestmaal!
Langzaam gegaarde lamsschenkel met curry en yoghurt
Ga de Oosterse toer op. Wat yoghurt, extra pit dankzij de curry en je hebt een topgerechtje.
Lamsbrochettes met auberginekaviaar en yoghurtsaus
Dit gerecht brengt je helemaal naar het Midden-Oosten. Op de barbecue of in de pan, zeker eens proberen.
Pittige lamskoteletjes en avocadosalsa
Laat koteletjes een nacht marineren. Serveer ze met een frisse avocadosalsa. Heerlijk!
Lamsyakitori
Yakitori zijn een Japans tussendoortje. Traditioneel gooi je ze op de barbecue of op de gril.
Lamssamosa
Samosa's zijn Aziatische driehoekjes gevuld met allerlei lekkers; Je kan het veggie houden of opvullen met bv. lamsgehakt.
Lamsgebraad met saliesaus
Een stukje lamsgebraad is ideaal tijdens de feestdagen. Salie geeft het geheel een extra feestelijk tintje.
Lamssteaks met sjalottensaus
Een sjalottensausje werkt altijd. En is eigenlijk niet moeilijk te passen. Wat rozemarijn en tijm, perfect bij lamssteaks.
Pita's van lamsvlees met tzatziki
Weinig zin om uitgebreid te koken? Deze snelle pita's van lamsvlees met een lekker frisse tzatziki zijn de ideale oplossing.
Lamsgebraad in bladerdeeg met spinazie en champignons
Ga voor lamsgebraad, gewikkeld in bladerdeeg met spinazie en champignons. Een zalige combinatie.
Nestjes van sla en pittig lamsvlees
Op zoek naar een exotisch hapje dat snel klaar is? Deze blaadjes sla gevuld met lamsvlees serveer je in de zomer, in de winter, met Kerstmis of met Nieuwjaar.
Papillot van lamsbout met ui en spekreepjes
Bij koken in papillot denken we snel aan vis, mosselen of desserts. Wist je dat je ook lam in papillot kan bereiden? Verwarm de oven al maar voor!
Curry van lamsvlees met spinazie
Een curry is één van de heerlijke gerechten uit het Verre Oosten. Ideaal om het in de winter lekker warm te krijgen.
Stoofpotje van lamsvlees met bruin bier en speculoos
Op en top winters, een stoofpotje met bruin bier en speculoos. Heerlijk op een winterse avond, een zondag of gewoon tijdens de feesten.
Lamscarré met knoflook en ansjovis
Een van de feestgerechten bij uitstek is lamscarré of lamskroontje. Eigenlijk niet zo moeilijk om te bereiden en altijd een succes!
Köttbullar of Zweedse gehaktballetjes van lamsvlees
Iedereen kent ze, de Zweedse gehaktballetjes. Je kan ze ook van lamsvlees maken. Vergeet de veenbessenjam en pepersaus niet!
Lamsgehaktballetjes op zijn Thais
Gehaktballetjes zijn top. De gemakkelijkste manier om ze te maken? In de oven! Gewoon de oven in, wachten en klaar zijn ze. Dipsausje erbij en je hebt een simpel en eenvoudig hapje.
Gegrilde lamsribbetjes met kruiden en aardappelsalade
Lamskoteletjes of lamsribbetjes zijn een klassieker. Serveer ze met een mix van veel verse kruiden. Wedden dat je je bord helemaal leeg eet?
Stoofpotje van lamsvlees met kruiden, kastanjes en gegrilde butternut
Stoofpotjes, wij zijn fan. Deze versie met kastanjes, butternut én lekker lamsvlees is eentje voor in de herfst of winter. Ideaal bij de feestdagen.
Bereiding & garing van lamsvlees
Vind je lam bereiden toch niet zo eenvoudig? Deze handige tabel geeft aan welk stuk hoelang moet garen.