
Trio van pasta
Ingrediënten
-
2 el kappertjes
-
1 ui
-
7 teentjes look
-
gedroogde chilivlokken
-
2 el zwarte olijven
-
4 à 5 ansjovisfilets
-
1 blik gepelde tomaten
-
zwarte peperbolletjes
Bereiding
Laat 2el kappertjes weken in water.
Ontpit 2el zwarte olijven.
Snipper een ui en 2 tenen look fijn.
Doe olijfolie in een pan een stoof de ui en look aan.
Voeg ½ el chilivlokken toe.
Snijd de ansjovisfilets fijn.
Giet de kappertjes af en snijd fijn.
Voeg de kappertjes en de ansjovis toe.
Voeg een blik gepelde tomaten en wat water toe.
Kook de pasta al dente in gezouten water.
Snijd 5 tenen look en een chilipeper fijn.
Stoof aan in genoeg olijfolie.
Stamp 1kl zwarte peperbolletjes fijn in de vijzel.
Rasp 2el schapenkaas.
Voeg de pasta toe aan de sauzen. Voeg ook wat pastawater toe.
Werk de pasta puttanesca en de aglio af met peterselie.
Voeg pastawater toe aan de pan.
Voeg de versgemalen peper en de schapenkaas toe.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be