Back to basics met witloofsoep en zuurdesembrood

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:07

Geen pakje poeder met warm water, geen voorgemixt mengsel. Wel een zelfgemaakte huissoep, liefst in een grote ketel op tafel. Waar iedereen naar hartelust en eigen goedkeuren kan uit scheppen. Een uitstekende wintersoep is er eentje met grondwitloof. Wil je het wat feestelijker, dan strooi je wat garnaaltjes in de soep. Serveren kan met een stevige stuk brood. Niet zomaar een sneetje, maar een flinke homp zuurdesembrood. Het brood is tegenwoordig erg populair. Oorspronkelijk werd zuurdesembrood enkel met meel en water gemaakt. De lange gisting veroorzaakt de zurige smaak en veerkrachtige structuur van het brood. Onlangs heeft Puratos, een producent van bakkerijgrondstoffen, zelfs meer dan 20 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe productielijn voor zuurdesem. Back to basics. In de winter verdienen we immers stevige kost.