Bart Van den Bossche wint MasterChef 2011!

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:09

Hij was misschien niet de gedoodverfde favoriet, maar wist het er telkens weer goed van af te brengen. Hij zette Wout Bru en JP’s mond wel eens in brand met een pikante mangosalsa, maar zijn ware kwaliteiten kwamen echt bovendrijven toen hij op stage ging tijdens de halve finale bij sterrenchef Danny Horsele in Lissewege. Die wilde hem meteen aannemen!

Bart is een echte autodidact. Hij leerde koken voor zijn gezin, en zijn interesse is alleen maar gegroeid. Hij leest kookmagazines, kijkt graag kookprogramma’s, en zoekt op internet naar nieuwe recepten (ook op vtmkoken.be, Bart?). Zo stelde hij zijn finalemenu samen, waarmee hij de kritische jury wist te bekoren. Uiteraard kan je dit menu nu ook en vtmkoken.be bekijken en zelf klaarmaken:

Amuse
Handgepelde garnalen met olijfolie, peterselie en garnalensoepje
Voorgerecht

Krokantje met gekonfijte foie gras, slaatje van waterkers, witte selder en Granny Smith met langoustines tandoori
Hoofdgerecht

Gebakken kalfsniertjes met geprakte aardappelen “maman”, portosaus en mosterdpoeder
Nagerecht
Citroencrème met rode vruchten en honingkoekjes

Proficiat, Bart!

Het menu van Ron, één van de andere finalisten, was anders ook om van te watertanden:

Amuse
Japanse maatjes
Voorgerecht
Heilbot in een jasje
Hoofdgerecht
Griekse onglet
Nagerecht
Trio van meloen

En naar goede gewoonte maakte finaliste Sally-Jane van haar menu een Oosters feestmaal:

Amuse
Gado-satay
Voorgerecht

Menam kippensoep: Tom Kha Kai
Hoofdgerecht
Lamscurry (Massaman Kae) met salade van groene papaja (Som Tam)
Nagerecht
Kokosbavarois met coulis van frambozen en chocolademoelleux