Ben jij een flexivoor?

Ben jij een flexivoor?
maandag, 19 september, 2011 - 12:55

Zij eten dan ook wekelijks vlees, hoewel er ook dagen zijn dat er geen vlees op tafel komt.

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) introduceert daarom de term flexivoor. Een flexivoor is iemand die kiest voor een gevarieerde voeding en vlees 'flexibel' afwisselt met vis, vegetarische maaltijden, en andere alternatieven.

Het woord flexivoor is een combinatie van flexibel en carnivoor, en is ontstaan als variant op het woord flexitariër (semi-vegetariër). Een flexivoor kan verschillende redenen hebben om vlees te eten. Als flexivoor kan je bewust genieten van een stukje vlees omwille van de smaak. Je kan vlees eten vanuit de wetenschap dat het belangrijke voedingsstoffen aanreikt, zoals eiwitten, B-vitaminen (B1, B3, B6 en vooral ook B12) en de mineralen ijzer en zink. Als je kiest voor mager vlees, kies je tevens voor weinig vet.

Voor een flexivoor past een stukje vlees onmiskenbaar in een gezonde voeding. Een flexivoor houdt als bewuste consument op het moment van de aankoop van zijn vlees ook rekening met de milieu-effecten en de diervriendelijke productie. Hij kiest overtuigd voor lokale vleesproductie waarbij de CO2-uitstoot beperkt blijft en hij de garantie krijgt van kwaliteitslabels.