Culinair hip in 2012

zondag, 20 november, 2011 - 16:13

Tijd om ons op te maken voor culinaire nieuwkomers en food hot spots. Ons vlees bestellen we voortaan in slagerij Libotte Flahaut in Rochefort. De zaak werd zopas toegevoegd aan de lijst van hofleveranciers. De uitspraak 'Klant is koning' mag de Waalse beenhouwerij voor een keer omdraaien. Het koninklijk paleis is lovend over de producten, het engagement en het streven naar perfectie van Libotte Flahaut. Trends zijn doorgaans geen lang leven beschoren, al houden sommige hot spot houden wel stand. Zoals het Antwerpse Zuid. De plek is al enige tijd een drukke eet- en uitgaansbuurt, en dat zal ook in 2012 zo blijven. Zopas opende Tom Waes er de wijnbar Soho en ook actrice Nathalie Meskens begint er samen met haar man Jeroen Van Dyck begin volgend jaar een Thais eethuis. In 2012 zijn we volledig out als we op restaurant een portie frietjes bij ons gerecht bestellen. Volgens sterrenchef Roger Van Damme zijn frieten totaal passé. Aardappelen scoren nu vooral als chips, krokantjes of zalfjes. Ook concurrentie van multiculturele en gezondere alternatieven zoals noedels, pasta en rijst duwen de frieten naar de achtergrond. Maar bestel je Waalse gehaktballetjes, eet je Thaise noedels en drink je een glas in het Antwerpse Soho? Dan ben je in 2012 helemaal in!