Dessert zonder extra kilootjes?

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:09

De zomer is niet mals voor de kilo's. Maar ook in september ontsnap je vaak niet aan nazomerse tuinparty's, uitgestelde verjaardagsfeestjes en vakantiereünies. Zonder dessert kom je er doorgaans niet weg.

Organiseer je binnenkort zelf een feestje en heb je geen zin om het nagerecht over te slaan, maar je wil ook geen extra vetrolletjes? Hou dan rekening met enkele basisregels. Met wat kleine aanpassingen kan je een lekker én slank dessert maken. Wordt het een gebakje? Kies dan voor filodeeg. Het bevat minder calorieën dan bladerdeeg. Deeg kan je volume geven met maïsmeel in plaats van bloem. Van maïsmeel heb je minder nodig voor hetzelfde volume.

Om je dessert lekker luchtig te maken kan je eiwit geklopt eiwit gebruiken. Zo hoef je voor wat volume niet volledig voor slagroom te gaan. Meng de twee, dan heb je lekker en caloriearm in een keer! Toegegeven, geen dessert zonder chocolade. Om een caloriebom te vermijden kan je mager cacaopoeder gebruiken. Tot slot: room is een echte killer. Laat het potje volle room voor wat het is en gebruik magere kaas of ricotta. Een romig effect en toch minder vet.

Heel wat gasten zullen je lightversies ongetwijfeld appreciëren.