Deze zomer gaan we voor luxe

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:08

Deze zomer is dat voorgoed verleden tijd. Want de zomermaanden van 2011 pakken we luxueus aan. Ook de horecazaken pikken deze trend op. Zopas opende in Brugge de eerste luxefrituur Chez Vincent. Concept: je frieten eet je met bestek in een lederen zetel. Drankje bij de frieten? Een glaasje cava. Wie zijn frieten toch liever thuis opeet, krijgt de bestelling mee in een luxueuze kartonnen doos. Eind mei opent een filiaal in Antwerpen, daarna volgen Gent, Brussel, Charleroi, Namen en Luik.

Ook op festivals kan je deze zomer wat chic gaan doen. Wie wijn drinken uit een bierbeker niet meer ziet zitten, hoeft niet thuis te blijven. Want sinds kort kan je in ons land voorverpakte wijnglazen bestellen. Ideaal om lekker te relaxen op een of ander grasveld. Cefour is een wijnglas uit kunststof dat op voorhand wordt gevuld en perfect wordt afgesloten met een folie. De luxetrend blijft niet beperkt tot ons land.

In de Amsterdamse Sorel's Midtown Bar en lounge vlakbij het Vondelpark kan je deze zomer terecht voor een kant-en-klare picknickmand. De hippe tas is gevuld met een picknickdeken en een Ceasar Salade, een New york Style Steak Sandwich, vers fruit, wijn en een Double Fudge Chocoladecake. Eén nadeel: tas en deken moet je na je picknick wel terugbrengen.

Wie toch nog zelf aan de slag wil, maar dan zonder de handen al te stevig uit de mouwen te steken, bakt de komende maanden zijn vlees op een solar barbecue. Een voorbeeld daarvan is de CookUp 200. De solar barbecue werkt volledig op zonnestralen. De parabolische vorm zorgt ervoor dat alle zonnestralen geconcentreerd worden op een zwarte grillplaat of pan. Bakken of grillen gaat even snel als met een gewone barbecue. Het enige wat je als chef-kok moet doen is de stand van de zon in de gaten houden. Want van zodra de parabool niet meer naar de zon gericht is, daalt de temperatuur. De zon in de gaten houden: een zware job, in deze luxetijden!