Dineren in ZaZou voor 1 euro

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:07

Dat kan in gelegenheidsrestaurant ZaZou, dat maandag 13 december de deuren opent in Brussel. Bedenker van het concept is cineast Julien Vrebos. Hij wil met het tijdelijke restaurant thuislozen samenbrengen met andere stedelingen. Er is plaats voor dertig klanten. De helft van de klanten zijn thuislozen. Zij kunnen gastronomisch eten voor 1 euro. De andere vijftig procent zijn stedelingen die het 'goed' hebben. Zij betalen de normale prijs. Vijf Brusselse chefs en hun personeel staan samen met de thuislozen in voor de samenstelling van het driegangenmenu. De chefs die achter het fornuis staan, roeren normaal in de potten in restaurants Henri, La Marée, Switch, La Cantina en Le Grain de Sel, elk met een zeer uiteenlopende kookstijl. Wie wijn bestelt, wordt uitgenodigd om die te delen met de thuislozen. Alle netto-opbrengsten gaan naar de vereniging Bij Ons-Chez Nous, een inloopcentrum voor thuislozen. Proeven van ZaZou aan de Ieperlaan kan van 13 tot 17 december, dagelijks van 11.30 tot 15 uur. In de keuken staat telkens een andere topchef.