Dure potten en pannen zijn totale geldverspilling

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:08

Naast Madrid Fusion en Star Chefs New York wordt deze bijeenkomst gezien als een zeer innovatief culinair evenement. Een van de eregasten is niemand minder dan Rene Redzepi van het Zweedse restaurant Noma, de nummer 1 van de wereld. Iets anders om naar uit te kijken is het kookboek 'Modernist cuisine: the art & science of cooking'. The Flemish Primitives heeft de eer om het meest imposante kookboek ter wereld in ons land voor te stellen. Voor het revolutionaire kookboek voerde ex-Microsoftman en kok Nathan Myhrvold samen met 36 onderzoekers vier jaar lang kookexperimenten uit in een speciaal daarvoor gebouwd lab. Het resultaat is een turf van 2.438 bladzijden en 21 kilogram. Nathan Myhrvold combineert in het boek twee passies: wetenschap en voedsel. Zo behandelt hij zijn frietjes met zetmeel en ultrasone stralen. En zijn hamburgerrecept, dat meer dan een dag tijd kost om te maken, bestaat uit vloeibaar stikstof. Myhrvold doorprikt in zijn boek ook enkele culinaire mythes. Volgens de kok is biologisch voedsel niet gezonder en moet je net meer olie in je pan doen om je vlees gezond te bakken. En ook nog dit: dure pannen en potten zijn totale geldverspilling.