Eindelijk overnemer voor Piet’s restaurant

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:08

'Le Lutin Gourmand', het gastronomisch restaurant van Piet Huysentruyt in de Franse Ardèche heeft eindelijk een overnemer: de 24-jarige Thijs Clinckemaillie uit Kortrijk. Hoewel het restaurant in het charmante Franse Le Vans flink wat volk trok besloot Piet Huysentruyt in 2006 het te laten overnemen. In Thijs Clinckemaillie vond hij de perfecte overnemer voor zijn geesteskind.

Clinckemaillie werkt al een tweetal jaar bij Peter Goossens in 'Hof van Cleve'. Hij heeft ook nog twee andere Brusselse toprestaurants op zijn palmares. Voldoende ervaring dus om het gastronomische allure van 'Le Lutin Gourmand' hoog te houden. Naar eigen zeggen zag Clinckemaillie in deze uitdaging de ultieme kans.

Huysentruyt zal dit jonge culinaire talent ook op weg helpen om het succes van 'Le Lutin Gourmand' verder te zetten. Ze zullen de koppen samen steken om het menu te bedenken. Bovendien zal Clinckemaillie in maart, vlak voor de heropening, een week lang te zien zijn in 'De Perfecte Keuken', het kookprogramma van Piet Huysentruyt. Ze zullen er samen enkele nieuwe gerechtjes van 'Le Lutin Gourmand' presenteren aan de kijker.