Festival zonder hamburger?

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:09

Vanaf nu staan er elke dag frieten, hamburgers en loempia's op het menu. Zalig voor een dag, maar wat als je langer op het festivalterrein verblijft? Kijk je dan nog uit naar je vijfde curryworst? Gelukkig is de gezondheidstrend stilaan tot op de festivals doorgesijpeld. Wie genoeg heeft van al dat gefrituurde voedsel moet eens de moeite nemen om tijdens zo'n festival een dagje gezonde food binnen te spelen.

Tegenwoordig kan je op festivalsites de beste woks krijgen, in zo'n zalig kartonnen bakje. Dorst? Ga dan voor een smoothie tussendoor. Deze vitaminenbommen vegen al het ongezonde dat in je lijf zit meteen van de kaart. Als dansfreak ga je uiteraard voor de fruitbrochettes. Lekker licht, zodat je de hele nacht kan blijven shaken.

Wie zich helemaal culinair wil laten gaan, kan zoeken naar de Savwa, of koolworst. De gezonde frituursnack van sterrenchef Wouter Keersmaekers bestaat uit kool, varkensvlees, kop, kaas en mosterd. Genoeg alternatieven dus voor wie even weg wil van de traditionele festivalsnacks.