Geheime ingrediënten Coca-Cola ontrafeld?

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:08

Enkele Amerikaanse radiomakers beweren het geheim recept van Coca-Cola in handen te hebben. De precieze ingrediënten van het populairste frisdrankje ter wereld zouden te zien zijn aan de hand van een foto van een opengeklapt apothekersboekje uit de jaren 1880. Nootmuskaatolie, kaneelolie en sinaasappelolie zijn maar enkele van de geheime ingrediënten.

Het originele Coca-Cola recept werd in 1886 uitgevonden door arts en apotheker John Pemberton. De bewuste foto zou genomen zijn van het apothekersboekje van een bevriende apotheker van Pemberton die het recept overschreef. The Coca-Cola Company heeft er altijd een groot geheim van gemaakt wat de precieze ingrediënten zijn van hun succesrecept. Velen hebben geprobeerd het geheim te kraken, maar geen enkele cola lijkt precies hetzelfde te smaken als Coca-Cola.

Om de proef op de som te nemen probeerden de radiomakers het recept van de opgedoken foto uit. Het experiment bleek uiteindelijk geen succes. Het brouwsel smaakte naar aspirine met citrussmaak. Doordat de hedendaagse technologieën om oliën uit planten te distilleren enorm geëvolueerd zijn, worden hun smaken veel sterker. Het recept werd aangepast aan de hedendaagse technieken waarna het bij smaakexperten uiteindelijk 8,5/10 scoorde in vergelijking met de echte Coca-Cola. Het mysterie rond de echte Coca-Cola blijft dus waarschijnlijk nog een tijdje top secret.