Gekke lekkerbekken

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:08

Onder het motto 'zot zijn doet geen zeer' peilde vtmkoken.be naar de ongebruikelijke eetgewoontes van haar fans op facebook. Boterhammen met kaas en confituur is bij de meesten onder ons behoorlijk ingeburgerd. Ook een laagje choco tussen een boterham met hesp maakt het volgens sommige leden weer net lekker anders. Anderen gooien het roer helemaal om en creëren hun eigen broodbeleg met een mengsel van appelmoes en mayonaise.

Vaak stammen gekke eetgewoontes al uit grootmoeders tijd en worden ze doorgegeven van generatie op generatie, zoals donkerbruine suiker op macaroni of in een eitje. Andere combinaties getuigen dan weer van behoorlijk wat fantasierijk en creatief tafelen. Heb je geen croutons voor in de soep? Dan maar chips of cornflakes!

Velen zijn niet bang om te experimenteren en gooien de klassiekers helemaal om: stoofvlees met spaghetti, of frietjes met bolognaisesaus. En waarom niet? Deze keukenavonturiers laten het niet aan hun hart komen als hun keukenexperimenten wenkbrauwen laat fronsen of tal van neuzen doet ophalen. Het bewijst nogmaals dat smaken subjectief zijn. Doe maar eens lekker gek!