Hoe gezond eet de Belg (vindt hij zelf)?

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:09

Hieruit kwamen enkele opmerkelijke resultaten, die we je niet willen onthouden.

Wat we eten bepaalt voor het grootste deel van de ondervraagde personen hoe gezond we ons voelen. Op de tweede plaats komt beweging en sport, gevolgd door ziekte en genezing. Een vierde, maar toch geen onbelangrijke factor die de perceptie over onze gezondheid bepaalt, is blijkbaar wat de media ons vertelt.

Meer dan de helft van de ondervraagde personen (59%) voelt zich comfortabel met wat hij of zij eet. 26% bekent toch vaak iets te eten om zich te belonen of beter te voelen, om dan achteraf met een schuldgevoel opgescheept te zitten. Nog eens 15% ziet eten als een constante strijd met zijn lichaam.

Wat ook opvalt is dat 45% van de Belgen vindt dat hij of zij te weinig vis eet. Misschien moeten we van vrijdag echt weer visdag maken? 1/3de geeft ook toe te vaak naar ongezonde snacks als chips en candybars te grijpen en 1/3de wil ook meer fruit gaan eten. Jammer genoeg zeggen 46% van de Belgen dat ze lekker eten vaak associëren met ongezond eten. Is dat de frietkotcultuur van de Belg?

Waar de meeste ondervraagde personen (91%) het lijkt over eens te zijn, is dat een zelfgemaakte maaltijd gezonder is. 59% vindt ook dat het gezonder is om in familieverband te eten, een gezellige gezinsmaaltijd dus. Reden te meer om op vtmkoken.be inspiratie op te doen voor nog meer gezonde, gezellige receptideeën dus. Laat elke dag (zelf!) smaken.