Hoppas in de kijker tijdens De Week van de Smaak

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:07

Eregenodigde dit jaar is Spanje. Voor de gelegenheid lanceert Vlaanderen een eigen variant van de Spaanse tapas: de hoppas. Het nieuwe streekproduct is een samenstelling van hop + tapas. De hop komt van onze speciaalbieren, de tapa wordt gemaakt met producten en ingrediënten uit Vlaanderen. Met een eigen brouwerstraditie, de unieke gistingsmethoden en de uitgebreide schakering aan kwaliteitsbieren maakt onze biercultuur indruk, ook in de rest van Europa. Bij het bier komt nu het hapje, dat qua smaak perfect harmonieert met het bier en bereid wordt met onze beste ingrediënten: groenten en fruit uit eigen streek, vlees en vis van bij ons of erkende Vlaamse streekproducten. Restaurants, brouwerijen, eetcafés, burgemeesters, sterrenchefs, verenigingen en hobbykoks gaan vanaf vandaag met hoppas aan de slag. De vijfde editie van De Week van de Smaak vindt plaats van 11 tot 21 november en presenteert 1.200 activiteiten in Vlaanderen en Brussel.