Iedereen een doggy bag!
Er staan vaak zoveel lekkere dingen op het menu dat je maar niet kan kiezen, en dat dus ook niet doet. Maar trop is op den duur echt te veel. De oplossing zou zijn om de restjes gewoon mee naar huis te nemen om er de volgende dag nog van te genieten. Alleen is een doggy bag bij ons totaal niet ingeburgerd. Waarom eigelijk? In de Verenigde Staten is een doggy bag gemeengoed. Daar is het vanzelfsprekend dat je het eten dat je besteld hebt, maar niet op krijgt, mee naar huis neemt in een zakje. Nochtans zou 68 procent van de klanten gebruik maken van een doggy bag, mochten restaurants dat aanbieden, zo blijkt uit een studie van het Nederlands onderzoeksbureau CREM. Dus de klant is er wel voor te vinden! Om de voedselverspilling tegen te gaan zouden wij Belgen ons toch maar eens over die doggy bag drempel heen kunnen zetten. Restaurants in ons land maken zelf weinig aanstalten om ook hier de restjescultuur in te voeren. Zullen we dan maar als klant massaal het voortouw nemen?