Koken met cola
Maar Coca Cola heeft nog meer in huis dan we denken. Je kan er zelfs mee koken! Dat toont de Franse culinaire journaliste Stéphanie Bulteau.
Voor de 125ste verjaardag van het drankmerk ontwierp ze een exclusief kookboekje. Bulteau tovert met Chinese soep, gekonfijte prei en zoete kippenvleugeltjes. Niks speciaals? Toch wel, als je bedenkt dat in elk gerecht cola verwerkt is. Volgens de kokkin is cola dan ook uiterst geschikt als basis voor een zoetzure toets.
Of Bulteau hier iets nieuws vertelt, is niet zeker. Want was er niet ooit een zekere Piet Huysentruyt die sorbet van cola serveerde? Zeg niet dat Belgen geen trendsetters zijn!
Over het boekje zelf nog: niet alleen de inhoud is bijzonder te noemen, ook de vorm en formaat van het kookboek zijn opmerkelijk. Het boek ziet er namelijk uit als een XL-colaflesje. Wel net iets minder handig om in de boekenkast te zetten.