Krijgen we binnenkort insecten op ons bord?
Misschien moeten we ons maar eens op insecten concentreren? Want één op vier sterrenchefs overweegt om ooit bereidingen op basis van insecten op het menu te zetten. Dat blijkt uit een steekproef die - toevallig - ongediertebestrijder Rentokil liet uitvoeren bij de Belgische en Luxemburgse sterrenrestaurants. Al blijkt uit de rondvraag wel dat bereidingen met insecten vandaag helemaal nog niet ingeburgerd zijn in onze keukens. Maar onze topchefs zijn te overtuigen, want ruim een derde van de topchefs verklaart zelf ooit insecten geproefd te hebben. Al vonden zes op de tien chefs de smaak van de beestjes maar niets. Toch zei één op de vier topchefs dat hij toch zou durven overwegen om insecten te verwerken in zijn bereidingen in de toekomst. De culinaire innovatie en dito kruisbestuiving uit andere culturen dan onze westerse, zouden daarbij de motivatie zijn. Volgens de Verenigde Naties kan een overstap van gewoon vlees naar insecten de oplossing zijn voor de energieverslindende, wereldwijde vleesproductie. Smakelijk!