Levende garnalen op je bord in toprestaurant Noma

Levende garnalen op je bord in toprestaurant Noma
maandag, 19 september, 2011 - 13:05
restaurants

Het Deense restaurant, in april voor het tweede jaar op rij verkozen tot 's werelds beste restaurant, doet vele monden openvallen. Van verbazing deze keer. Chef-kok René Redzepi en zijn team serveren immers garnalen op een wel erg vooruitstrevende manier: je krijgt de diertjes levend op je bord.

Onlangs maakten de Vlaamse chefs Filip Claeys en Rudi Van Beylen nog bekend dat ze gebruik maken van levende garnalen bij het bereiden van hun gerechten. Maar chef-kok Redzepi van Noma gaat nog een stapje verder. Wie in zijn restaurant komt dineren, krijgt garnalen in een potje op wat ijs met een sausje. Het is de bedoeling om er eentje vast te nemen, in de saus te dippen en het lijf van de kop te bijten.

Vaste klanten omschrijven de smaak als 'melig, maar toch krokant'. Op de vraag of levende dieren opeten wel verantwoord is, heeft chef Redzepi alvast een antwoord: "Wat is het verschil tussen een dier doden door het te koken en door het gewoon op te eten?"