Neem tijd voor je lunchpauze

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:07

Of nog erger: een lunchvergadering! Geen van de twee zijn voorbeelden van een gezonde middagmaal. Uit recent Brits onderzoek bleek nog dat 10 procent van de werknemers de lunch 's middags overslaat. Twee op drie eet zelfs op de werkplek. Dat kan anders natuurlijk. Het gezondste is om thuis zelf je lunch te maken. Een bruine boterham met mager beleg en een slaatje geven je 's middags een flinke boost. Of zelfs een schijfje komkommer of tomaat op je boterham zorgt al voor een verfrissende toets. Je zit niet met een opgeblazen gevoel en kan fit aan het tweede deel van de werkdag beginnen. Neem 's avonds al de tijd om je lunch te maken, zo voorkom je dat je 's ochtends uit tijdsgebrek de moeite niet neemt om een lunchpakket te maken. Je middagmaal kan je makkelijk een nacht in de koelkast bewaren. Ben je niet zo creatief en is er op je werk een bedrijfsrestaurant of kantine? Dan kan je ook altijd 's middags een lekker bord opscheppen. Bewaar het evenwicht en ga niet elke middag voor frieten of romige sauzen. Hou je het bescheiden bij een sandwich? Check dan toch of er gezonde broodjes te verkrijgen zijn. Neem ook de tijd om te lunchen. Minstens een half uur, zeggen voedingsdeskundigen. Snel een broodje amƩricain verorberen tijdens je tocht naar de koffiemachine is verre van bevorderlijk voor je spijsvertering.