Nieuw kookboek Wout Bru: Maison Bru
Je hebt dus geen professionele keuken nodig, Wout Bru zweert wél bij de Miele Combi Stoomoven, een professionele stoomoven speciaal ontworpen voor thuisgebruik. Verder Wout houdt ook rekening met de vindbaarheid van de producten. Hij geeft bij de bereiding van elk gerecht telkens ook een geheim achter een bepaalde techniek prijs. Zo leer je bijvoorbeeld chips van lomo maken, macarons bereiden of tomaten konfijten.
Wout Bru over zijn nieuwe kookboek Maison Bru: “De selectie van recepten in dit boek is eigenzinnig en draagt mijn signatuur. Mijn keuken is gedurfd, streek- en seizoensgebonden en gebaseerd op boeiende smaakcombinaties. Dit boek weerspiegelt wie ik écht ben. Iemand die wil verrassen en verbazen. Mijn gerechten zijn niet alleen visueel aantrekkelijk maar willen ook volop goesting geven om ze te bereiden. En ze laten eens gemaakt en gesmaakt hopelijk ook een fijne herinnering na."
Je kunt het kookboek Maison Bru online bestellen via de e-shop van Miele.
Speciaal voor vtmkoken.be nam Wout Bru filmpjes op waarin hij zijn kookgeheimen onthult:
- Cannelloni van gemarineerde zalm, wakamé en curryvinaigrette
- Chips van lomo
- Duif, langzaam gegaard, erwtjes en toast van foie gras
- Entrecote met tomatenboter
- Gebakken ganzenlever met rode biet, poeder van peperkoek
- Gepocheerd ei met jus van truffel, compote van ajuin
- Gillardeau oester met appel en komkommer, bouillon van algen
- Langoustines met tartaar van tomaat en wakamé, espuma van olijfolie en citroen
- Lasagne van kreeft met tijmboter en schaaldierenjus
- Scheermesjes, gemarineerde sjalot, tomaat, vinaigrette met gekonfijte knoflook