Nieuwe mosselen: kant-en-klaar uit de microgolf

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:09

Dus we gaan binnenkort weer met zijn allen aan de slag met de schaaldieren, uien, kruiden en eigen specialiteiten. Mosselfans die elke keer toch wel wat opzien tegen het schoonmaken en groenten snijden, zijn nu gered. Het bedrijf Roem van Yerseke brengt namelijk vanaf deze maand een nieuw product op de mark: de kant-en-klare mosselmaaltijd! Je gooit de klaargemaakte mosselen met groenten vijf minuutjes de microgolfoven in en klaar is kees. De mosselen zijn bovendien twee weken langer houdbaar dan de 'verse' zelf te bereiden variant. Toch benadrukt het bedrijf dat er geen conserveringsmiddelen in de schaaldieren zitten. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: smaken die kant-en-klare mosselen nog naar mosselen? En gaat met zo'n magentronmaaltijd de charme van mosselen klaarmaken niet verloren? Roem van Yerseke heeft in elk geval vier jaar gewerkt om de kant-en-klare maaltijd op niveau te krijgen. De mosselen zullen vanaf juli in de Nederlandse supermarkten liggen. In België zal het wachten zijn tot september.