Oeps, ik heb te veel gegeten

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:08

Was het geen kerstdiner, dan wel een nieuwjaarsetentje of partijtje wild schransen in de Ardennen. Kon je er niet onderuit en heb je nu last van een gevoelige maag? Eet de komende dagen dan niet te zwaar en niet te vet. Ben je zelf kok van dienst, dan kan je gerust eens afwijken van de tradities en wat lichtere kost op tafel zetten. Maak allemaal kleine gerechtjes, zodat je geen al te grote porties naar binnen moet werken en er voldoende tijd is tussen de maaltijden. Je tijd nemen om het eten echt te proeven en voldoende te kauwen is ook beter voor je maag. Staan er pikante sausjes op tafel? Wees er niet te kwistig mee. Want sterke kruiden kunnen je maag serieus in brand zetten. Drink water tussendoor, liefst gewoon niet-bruisend. Wring je ook niet in die te kleine jeans, want een hele dag een te spannende broek dragen, legt een grote druk op je maag. Voel je dat je last hebt van brandend maagzuur? Drink dan voor het slapengaan een glas melk en hou de volgende dag een gewone eetdag. Zonder sauzen, vette hapjes en uitgebreid aperitieven. Want er is ongetwijfeld nog wel een of ander feestje op komst...