Oktoberfest gaat voor 7 miljoen liter bier

Oktoberfest gaat voor 7 miljoen liter bier
maandag, 19 september, 2011 - 13:20

Het jaarlijkse Oktoberfest in München is van start gegaan. Met deze 178ste editie werd meteen weer het grootste volksfeest ter wereld geopend. De traditie begon in oktober 1810. Toen werd ter ere van het huwelijk tussen kroonprins Ludwig van Beieren en prinses Therese van Saksen-Hildburghuizen een groot volksfeest georganiseerd. Destijds duurde dat van 12 tot en met 17 oktober. De burgers vermaakten zich zo goed dat het evenement een jaarlijkse traditie werd.

Sinds 1810 zijn de feesten 24 keer afgelast, wegens oorlogen en uitbraken van cholera. Wie dit jaar in München een pint wil bestellen, moet wel diep in zijn portemonnee tasten. De prijs van een literglas bier is gestegen naar de recordhoogte van 9,20 euro. Maar echte bierliefhebbers malen daar niet om, de organisatie verwacht dat de bezoekers zo'n 7 miljoen liter bier zullen consumeren.

Rokers zullen moeten opletten dit jaar want de organisatoren hebben aangekondigd dat ze een strikt rookverbod zullen hanteren. Overtreders krijgen een boete. De bierfeesten verwachten zes miljoen bezoekers en sluiten de deuren op 3 oktober.