Ook Brussel valt voor Donderdag Veggiedag

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:08
vegetarisch

Brussel is zopas toegevoegd aan het lijstje met steden die de campagne Donderdag Veggiedag officieel ondersteunen. De campagne van het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) krijgt daarmee de steun van Brussels minister van Leefmilieu en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Ook de Franstalige Brusselaars worden niet vergeten. In het Frans luidt de campagne: Jeudi Veggie.

Met Donderdag Veggiedag wil EVA mensen op een positieve manier stimuleren om vlees en vis één dag per week te vervangen door gezonde en duurzame vegetarische voeding. Om de Brusselse consumenten te overtuigen werd een tweetalig veggie stadsplan ontwikkeld, waarop je tientallen restaurants en winkels vindt die vegetarische maaltijden en producten aanbieden. De Brusselaar is in elk geval niet vies van een vegetarisch uitstapje.

Uit een studie van onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Leefmilieu Brussel en EVA blijkt immers dat Brusselaars meer en meer openstaan voor vleesvermindering. Iets meer dan de helft wil in de toekomst minder vlees eten. En één op drie Brusselaars (34 %) is bereid Donderdag Veggiedag minstens één keer te proberen, 9 procent wil zo vaak mogelijk deelnemen.

Eerder onthaalden de steden Gent, Hasselt, Mechelen, Eupen en Sint-Niklaas het concept Donderdag Veggiedag al met veel enthousiasme.