Pasen is gezond!
Vandaag mogen we ons volop op de paaseitjes storten. Ongezond? Helemaal niet. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat mensen die chocolade eten een lagere bloeddruk hebben en minder kans hebben op hart- en vaatziekten dan mensen die geen chocolade eten. Dat komt door de flavonolen die in chocolade zitten, een stof die ook in rode wijn, tomaten en grapefruits zit en die ook al in verband is gebracht met verbeteringen in de bloedsomloop. Wil je helemaal verstandig omspringen met chocolade paaseitjes? Ga dan voor pure chocolade. Zwarte chocolade doet je slechte cholesterolpeil dalen en bevat antioxidanten. Toch is chocolade alleen maar gezond als je er niet te veel van eet, het blijft een caloriebom. Om een idee te geven: een grote paashaas in melkchocolade bevat algauw 800 kcal. Snoep daarom verstandig en hou het bij enkele eitjes in pure chocolade. 1 klein chocolade paaseitje telt amper 40 kcal. Heerlijk, toch?