Peter Aesaert is Viskok van het Jaar
Hij overtuigde de jury met zijn zeeduivelrecept. De deelnemende professionele koks hadden voor de 22ste editie van de wedstrijd de opdracht om de jury, voorgezeten door Guy Van Cauteren, te doen watertanden met een origineel gerecht op basis van zeeduivel (staartvis), de Vis van het Jaar. Peter Aesaert koos voor 'Escalope van zeeduivel, gepofte varkensoor, knolselderpuree en gepekeld eekhoorntjesbrood, gebakken en mousseline'. De titel van Viskok levert hem onder meer een cheque ter waarde van 1.250 euro op. Naast Aesaert dongen op Horeca Expo nog vier andere finalisten mee naar de titel van Viskok. Het ging om Kevin Vanderhofstat van restaurant Het Pomphuis in Antwerpen, Benoît Neusy van restaurant L'Impératif in Maisières, Benny Poppe van restaurant Duc de Bourgogne in Brugge en Lieven Van Aken van restaurant Comme Chez Soi in Brussel.