Pizzaketen plant restaurant op de maan

Pizzaketen plant restaurant op de maan
maandag, 19 september, 2011 - 12:38
restaurants

Het is minder ondenkbaar dan het klinkt. Restaurantketen Domino's Pizza wil namelijk een restaurant op de maan openen. De keten laat er geen gras over groeien. Een bouwonderneming zou al bezig zijn met het ontwerp van de zaak. Pizza Hut stuntte in 2001 al door pizza's te leveren aan de astronauten die op dat moment in het internationale ruimtestation ISS in een baan om de aarde draaiden. Domino's Pizza maakte vorig jaar dan weer furore door een werknemer bijna 23.000 euro te betalen voor een uurtje pizza's rondbrengen.

Domino's Pizza en Pizza Hut voeren al jaren een hevige concurrentiestrijd. De Japanse tak van Domino's Pizza gaat nu een stapje verder in de pizzaoorlog. Voor 15 miljard euro wil de keten het eerste (bolvormige) pizzarestaurant op de maan openen. 5 miljard euro daarvan is voorzien voor het transport van 70 ton constructiemateriaal en keukentoestellen. Daar zijn maar liefst vijftien raketten voor nodig.

Het bedrijf kwam vorig jaar op het idee, maar is nog niet zeker wanneer het restaurant de deuren zal openen. "We rekenen erop dat er in de toekomst mensen op de maan zullen leven. Astronauten die er werken en mensen die er als burgers van de maan wonen", klinkt het bij Domino's Pizza.