Rotweer? Hou je barbecuefeest binnen!

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:09

Je maakt het gezellig in de tuin, steekt de barbecue aan en nodigt wat vrienden uit. Niks makkelijker en leuker dan zo'n zomerse avond in goed gezelschap. Een probleem: deze maand zijn de weergoden ons net iets minder goed gezind. Vandaag blijft de temperatuur zelfs rond de vijftien steken. Zwaarbewolkt met buien, melden de weermannen en -vrouwen. Kortom: het is herfstweer. Feestje dan maar uitstellen? Niet nodig. Haal toch gewoon de zomer in huis.

Snij groentjes alsof het een tropische dag is. Marineer het vlees met verrukkelijke zuiderse kruiden. Als aperitief wijk je eens af van die traditionele bubbels. Maak een eigen summer cocktail. Maak helemaal indruk op je vrienden door je glazen te versieren met exotische vruchten en kleurrijke parasolletjes. De gezellige tuinlampionnetjes hang je gewoon in de zitkamer. Buiten zet je een stoere beer aan de barbecue. Voorzie wel aflossing en vraag de bakhelden regelmatig wat ze moeten drinken. Zonder een fris pintje geen barbecue. Binnen kan je ook enkele grillplaten of gourmetstellen zetten om je vlees warm te houden of als extra bakmogelijkheid. Bij die lekkere ribbetjes of gegrilde vis serveer je ook vandaag een frisse zomersalade.

Geen herfstige aardappelen of wintersauzen. Werk je slaatjes af met verse kruiden, die geven je gerechten meteen een extra zomerse toets. Bang dat je vrienden en familie toch zullen afhaken met dit weer? Bel ze op en zeg dat er zomerse ontvangst zal zijn waar ze het bestaan nog niet van kenden. Trouwens, ontstaan de leukste feestjes niet meestal als vrienden zich spontaan beginnen te mixen in je living? Zeker met wat zwoele zomerclassics op de achtergrond!