Sergio Herman wint Grand Prestige Award

dinsdag, 1 november, 2011 - 11:11

De chef van Oud Sluis kreeg een score van 20 op 20 van de jury, meteen ook de enige chefkok in Nederland met die score. In het rapport werd Herman gisteren de hemel in geprezen: "Waar zit zijn plafond?, zo vragen we ons af. Hoewel hij zelf vindt dat perfectie niet bestaat, waardeert GaultMillau Sergio Herman opnieuw met 20 punten. Een van de vele redenen is geweest, dat hij anders is dan zijn collega's, zonder deze tekort te doen. Hij is een jongleur met producten en ingrediënten en wil de lat telkens hoger leggen. Zijn geraffineerde spel met zuur en verteerbaarheid is een voorbeeld voor veel andere chefs in binnen- en buitenland. De opmaak van de gerechten is artistiek verantwoord, je ziet dat er veel handjes gebruikt zijn: de gerechten doen soms denken aan kantwerk. De positioneringen, structuren en kleuren spelen allemaal een verantwoorde rol op het dikwijls speciale servies.  We zien tegelijkertijd ook meer balans in zijn persoonlijkheid. De rol van huisvader eist andere kwaliteiten en hij komt steeds vaker in het restaurant om de gerechten toe te lichten. Sergio Herman is de beste van zijn generatie".