Start to cook: nieuw seizoen met nieuwe keuken!

Start to cook: nieuw seizoen met nieuwe keuken!
maandag, 19 september, 2011 - 12:50

Zijn messen zijn geslepen, de koelkast is aangevuld met lekkere verse producten en de pannen staan te blinken. De sympathieke chef Albert Verdeyen staat te popelen om op zondag 4 september de aftrap te geven voor een nieuwe reeks van ‘Start to Cook’. En dat doet hij in zijn splinternieuwe keuken, die op het lijf is geschreven van de personalities die Verdeyen in de wondere wereld van het koken zal introduceren. 

Voor het eerst achter het fornuis kruipen gaat vaak gepaard met de nodige chaos. Het grote werkblad van de nieuwe keuken is dus geen overbodige luxe. Er is plek zat om rustig voorbereidingen te treffen, groenten te snijden, vlees te marineren,… en dat terwijl Albert makkelijk kan demonstreren hoe het moet en hij de ruimte heeft om bij te sturen waar nodig. In de gezellige, warme keuken is het fijn vertoeven voor zowel de kok als de gasten die niet verlegen zijn om een beetje showcooking. En met een stoom- en traditionele oven, een ingebouwd gasfornuis en de modernste keukenhulpjes, wordt het koken helemaal een feest.

Op zondag 4 september  2011 geeft Albert Verdeyen de aftrap voor het nieuwe seizoen van ‘Start to Cook’ met Kürt Rogiers, die in 2008 al eens in de leer mocht bij de chef maar nog steeds wat hulp kan gebruiken in de keuken. Het dessert wordt normaal voor het laatst gehouden, maar Kürt en Albert starten met het bereiden van een vanillecake. Zo wordt de nieuwe keuken meteen gevuld met heerlijke geuren. De week erop toont Albert hoe Kürt zijn gezin in de watten kan leggen met gemarineerde rauwe zalm. Een lekker en snel gerechtje, ideaal dus voor de drukbezette radiopresentator en acteur die ofwel in de studio ofwel op de set staat. Op zondag 18 september staat kip à la Milanese op het menu en in de voorlaatste sessie leert Albert Kürt een groentenflapje kennen, maken én smaken. Afsluiten doet het duo in stijl, meer bepaald de Italiaanse. Op zondag 2 oktober kan de kijker thuis watertanden wanneer ze Kürt ravioli met champignons zien bereiden.

Start to Cook: vanaf zondag 4 september 2011 om 13.35, met herhaling op zaterdag om 13.35.

En de recepten? Die vind je na de uitzending hier op vtmkoken.be!