Vitamines zijn belangrijk!
Vitamine A
Waarom? Nodig voor je gezichtvermogen, tanden en botten
Waar? Vlees, vis, zuivelproducten, bak- en braadproducten, groene groenten, wortelen en abrikozen
Vitamine B
Waarom? Belangrijk voor je metabolisme en energieproductie
Waar? Vlees, vis, eieren, noten, graanproducten, aardappelen, brood, groene groenten.
Vitamine C
Waarom? Beschermt je cellen, verhoogt je weerstand en helpt je herstellen bij ziekte. Ook onmisbaar voor de opname van ijzer.
Waar? Fruit, groenten, aardappelen, koolsoorten, citrusfruit, kiwi's, bessen en aardbeien
Vitamine D
Waarom? Zorgt voor de bouw van sterke botten, gezonde tanden en ondersteunt de werking van de spieren.
Waar? Vette vis, vlees, volle melkproducten. Vitamine D wordt ook aangemaakt in je huid door de zon.
Vitamine E
Waarom? Houdt je cellen en weefsels gezond en is noodzakelijk voor de aanmaak van rode bloedcellen.
Waar? Plantaardige olie, margarine, bak- en braadproducten, noten, brood en groenten
Vitamine K
Waarom? Essentieel voor de goede bloedstolling
Waar? Broccoli, spinazie en plantaardige olie