Vitamines zijn belangrijk!

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:07

Vitamine A

Waarom? Nodig voor je gezichtvermogen, tanden en botten
Waar? Vlees, vis, zuivelproducten, bak- en braadproducten, groene groenten, wortelen en abrikozen

Vitamine B

Waarom? Belangrijk voor je metabolisme en energieproductie
Waar? Vlees, vis, eieren, noten, graanproducten, aardappelen, brood, groene groenten.

Vitamine C

Waarom? Beschermt je cellen, verhoogt je weerstand en helpt je herstellen bij ziekte. Ook onmisbaar voor de opname van ijzer.
Waar? Fruit, groenten, aardappelen, koolsoorten, citrusfruit, kiwi's, bessen en aardbeien

Vitamine D

Waarom? Zorgt voor de bouw van sterke botten, gezonde tanden en ondersteunt de werking van de spieren.
Waar? Vette vis, vlees, volle melkproducten. Vitamine D wordt ook aangemaakt in je huid door de zon.

Vitamine E

Waarom? Houdt je cellen en weefsels gezond en is noodzakelijk voor de aanmaak van rode bloedcellen.
Waar? Plantaardige olie, margarine, bak- en braadproducten, noten, brood en groenten

Vitamine K

Waarom? Essentieel voor de goede bloedstolling
Waar? Broccoli, spinazie en plantaardige olie