We eten het liefst brochette en ribbetjes op de barbecue

We eten het liefst brochette en ribbetjes op de barbecue
dinsdag, 29 mei, 2012 - 09:45

Bij zo'n 42 procent van de Walen staan er jaarlijks meer dan 10 barbecues op het programma, terwijl 43 procent van de Vlamingen 1 tot 5 keer per jaar het vuur aansteekt. Dat bleek uit de Grote Belgische Barbecue-enquête van Solo Open Kitchen bij meer dan 19.000 landgenoten. Meer dan de helft van de Belgen barbecuet het liefst 's avonds, hoewel het voor de mannen al in de namiddag mag beginnen met wat aperitiefjes. Voor het eten zorgen we het liefst zelf, 89 procent van de Belgen maakt liever alles zelf klaar. Op de barbecue houden we van een mix van vlees, vis en groenten. Al is het voor mannen toch eerder een groot vleesfestijn. Op nummer 1 staat de brochette, gevolgd door ribbetjes. Op de derde plaats zetten Vlamingen steak, de Walen kiezen voor merguezeworstjes. Ook groenten doen het ze niet slecht, 55 procent heeft graag een breed gamma aan slaatjes. Voor 42 procent zijn groenten ook lekker op de grill. Aardappel in schil is en blijft de absolute topper qua bijgerecht. Tot slot: zonder sausjes beginnen we niet aan de barbecue. De top drie in Vlaanderen is look, cocktail en mayonaise, terwijl bij de Walen mayonaise op 1 staat, gevolgd door look en andalouse.