Winterbarbecue is trendy

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:07

Helemaal niet. Want wat is er nu gezelliger dan samen rond een knetterend vuur kruipen met een glühwein of jenever in de hand? Kook- en tuinzaken spelen almaar meer in op die wintertrend. Dat is te merken aan de vele nieuwe modellen winterbarbecues die op de markt komen. Outdoor wintergrillen kan met een gasbarbecue of een eigen kampvuur waar je heerlijke stoofpotjes, soepjes en zelfs chocoladefondues kan presenteren. Je kan ook gewoon de zomerbarbecue gebruiken, maar dan gaat er veel warmte verloren. Voor wie niet te veel werk in zijn winterfeestje wil steken, zijn er de vuurschalen. Klein, handig en toch warm. Belangrijk is dat je gasten het op zo'n avond geen moment koud hebben, want dat kan de pret flink bederven. Voorzie daarom hippe vuurkorven. Ze zijn een leuk alternatief voor de traditionele terrasverwarmers. Nog een voordeel aan winterbarbecue: je hoeft niet zoals in de zomer constant naar de ijskast te lopen om alles koel te houden. Nu heb je gewoon je ecologische ijsbak buiten, die gezien de temperaturen de hele nacht fris blijft.